Категорії розділу
Новини [51] |
Прийомна
[24]
Все про студентів
|
Виставка
[0]
Виступи, виставки і т.д.
|
Цікаве в світі
[4]
Цікаві новини
|
Програми, ігри
[5]
Новини по новим програмам, іграм і т.д.
|
Відділення
[9]
Інформація по відділенням
|
Бібліотека [1] |
Пошук
Друзі сайту
Головна » Статті » Відділення |
Відділення Ветеринарної медицини Петрівського ДАТ
Спеціальність 5.09010201 «Виробництво та переробка продукції тваринництва Кваліфікація - технік — технолог Призначення фахівця - фахівця підготовлюють для забезпечення організації виробництва і переробки продукції тваринництва. Призначення фахівця - фахівець підготовлюється для забезпечення організації виробництва і переробки продукції тваринництва. Студенти у технікумі по спеціальності вивчають: методи розведення та поліпшення племінних і продуктивних якостей тварин, параметри мікроклімату тваринницьких приміщень, цехів по переробці продукції тваринництва, якість кормів, обсяг і строки заготівлі та їх витрачання, первинну переробку і реалізацію виробленої тваринницької продукції, як забезпечувати виробництво та переробку екологічно чистої продукції тваринництва, як визначати попит і пропозиції на продукцію тваринництва в умовах ринкових відносин А також навчаються аналізувати кормову базу, забезпечувати тварин кормами, складати зелений конвеєр,складати раціони, вести контроль за повноцінністю годівлі тварин, організовувати стійлове і пасовищне утримання тварин, організовувати і обладнувати літні табори, складати план парувань та одержання приплоду сільськогосподарських тварин; володіти технікою машинного доїння;оцінювати якість молока і кисломолочних продуктів заповнювати форми виробничого та племінного обліку і звітності; визначати види тварин, напрями продуктивності, породи тварин, категорії вгодованості, визначати якість обробки сировини на окремих етапах виробництва і якість готової продукції згідно з вимогами стандартів і іншої нормативно-технічної документації;проводити оцінку якості тваринницької продукції - згідно з діючими стандартами нараховувати заробітну плату працівникам тваринництва планувати й аналізувати виробництво тваринницької продукції на фермі, здійснювати її реалізацію По цій спеціальності набувають знань та вмінь 120 студентів, шести груп Навчальний процес забезпечують завідуючі лабораторіями та кабінетами: Лабораторія – «Розведення сільськогосподарських тварин» Завідуюча лабораторією – Рудницька Наталія Василівна Робоча професія -оператор штучного осіменіння с.-г. тварин» Викладач - Андріященко Галина Іванівна Лабораторія «Технологія виробництва продукції вівчарства та інших галузей» Завідуюча лабораторією Кулик Катерина Іванівна Лабораторія «Технології виробництва молока і яловичини» Завідуюча лабораторією - Рабош Марія Анатоліївна Лабораторія- « Годівлі сільськогосподарських тварин» Завідуюча лабораторією Холодулькіна Тетяна Іванівна Лабораторія «Технології переробки продукції тваринництва з основами ветеринарної санітарії Викладач - Олійник Володимир Христофорович Лабораторія- «Технології виробництва продукції свинарства» Зав.лабораторією - Пронєва Надія Кирилівна Первинні посади, що може обіймати фахівець - технолог по вирощуванні культур у поєднанні з тваринництвом - керуючий фермою - технолог приватного сільськогосподарського підприємства - технолог з племінної справи - технолог з виробництва молока та молочної продукції -технолог з переробки м'яса - технолог — лаборант - обліковець на сільськогосподарському підприємстві Студенти доглядають за закріпленими територіями, приймають активну участь в різних загальнотехнікумівських заходах Спеціальність 5.11010101 "Ветеринарна медицина” Кваліфікація - фельдшер ветеринарної медицини Призначення фахівця - фахівця підготовлюють для забезпечення охорони здоров'я та соціальної допомоги, ветеринарної діяльності. Студенти у технікумі по спеціальності навчаються прогнозувати можливості виникнення хвороб, проводити зажиттєву та посмертну діагностику, лабораторні дослідження, нескладні хірургічні операції, лікування хворих тварин, профілактувати заразні і незаразні хвороби тварин. Проводити післязабійну ветеринарно-санітарну експертизу м'ясних туш і внутрішніх органів, ветеринарно-санітарний та екологічний контроль за харчовими продуктами тваринного і рослинного походження, штучне запліднення сільськогосподарських тварин, визначати вагітність самок; Користуватися нормативною документацією та досягненнями науково-технічного прогресу, планувати та впроваджувати сучасні методи і прийоми праці, орієнтуватися у вирішенні питань правового характеру в своїй професійній діяльності, володіти сучасними методами і формами організації праці по проведенню лікувально-профілактичних заходів у виробничих умовах,-вести первинний ветеринарний облік,складати і оформляти акти, протоколи, довідки, супровідні, ветеринарні свідоцтва, доповідні записки, ділові листи, угоди, бізнес-плани, проекти постанов, вести історію хвороби, економічно обгрунтовувати і впроваджувати у виробництво новітні досягнення ветеринарної науки і передового досвіду, високоефективні ветеринарні препарати, сучасне обладнання і матеріали, користуючись нормативними документами надавати платні послуги у ветеринарній медицині у відповідності із тарифами, виконувати правила техніки безпеки при роботі з тваринами, оцінювати ветеринарно-санітарний стан конкретних виробничих об'єктів тваринництва. По цій спеціальності набувають знань та вмінь 135 студентів, шести груп Навчальний процес забезпечують завідуючі лабораторіями та кабінетами Лабораторія - «Ветеринарно - санітарно експертизи» Завідуючий лабораторією - Паладенко Сергій Євстафійович Лабораторія – «Епізоотології з мікробіологією» Зав. лабораторієюНемазенко Наталія Олександрівна Лабораторія – «Хірургії ветеринарної медицини» Завідуюча. лабораторією Горобець Світлана Павлівна Лабораторія – «Патологічної фізіології та пат. анатомії» Завідщуючий лабораторією- Олійник Володимир Христофорович Лабораторія – «Внутрішніх незаразних хвороб» Завідуюча лабораторією- Солоненко Марія Яківна Лабораторія – «Акушерства, гінекології та штучного осіменіння сільськогосподарських тварин» Завідуючий лабораторією – Книш Микола Олександрович Лабораторія – «Фармакології» Завідуюча. лабораторією Реконвальд Олена Вікторівна Кабінет «Тваринництва, зоогігієни та ветеринарної санітарії» Заввідуюча кабінетом - Андріященко Галина Іванівна Лабораторія – «Паразитології та інвазійних хвороб сільськогосподарських тварин» Завідуюча лабораторією – Стоянова Людмила Всеволодівна Первинні посади, що може обіймати фахівець: - фельдшер ветеринарної медицини управлінь, підприємств, установ і закладів державної ветеринарної медицини; - фельдшер ветеринарної медицини господарств різних форм власності; - завідувач аптеки ветеринарної медицини; - завідувач пунктом ветеринарної медицини; - фельдшер ветеринарної медицини державного ветеринарного контролю на державному кордоні та транспорті; - лаборант державної лабораторії ветеринарної медицини, лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи на ринках, підприємствах по переробці харчових продуктів і сировини тваринницького походження, підприємств біологічної промисловості,навчальних закладів науково-дослідницьких установ; - інспектор підрозділу ветеринарної міліції із забезпечення карантинних ветеринарних заходів; -оператор із штучного осіменіння тварин і птиці -працівник підприємства по виробництву і реалізації засобів захисту тварин та засобів ветеринарної медицини; Студенти ведуть здоровий спосіб життя, та приймають активну участь у художній самодіяльності Усі дороги ведуть до навчального закладу | |
Переглядів: 2314 | Рейтинг: 3.0/2 |
Всього коментарів: 0 | |