Субота, 18.11.2017, 09:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Категорії розділу
Новини [51]
Прийомна [24]
Все про студентів
Виставка [0]
Виступи, виставки і т.д.
Цікаве в світі [4]
Цікаві новини
Програми, ігри [5]
Новини по новим програмам, іграм і т.д.
Відділення [9]
Інформація по відділенням
Бібліотека [1]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Пошук
Друзі сайту
Головна » Статті » Відділення

Відділення Ветеринарної медицини Петрівського ДАТ
Відділення Ветеринарної медицини  Петрівського ДАТ обєднує  дві споріднені, що гармонійно доповнюють одна одну спеціальності: 5.09010201 «Виробництво та переробка продукції тваринництва» і 5.11010101 «Ветеринарна медицина».  Задача навчального закладу підготувати  кваліфікованих спеціалістів, які б змогли донести до споживача якісну,  корисну для здоров’я продукцію тваринництва. Над цим працює керівний склад технікуму, зав. відділенням, голови циклових комісій, викладачі, лаборанти. Вони забезпечують навчально - виховний процес та підтримують матеріальну базу відділення.       Теоретичні знання студенти отримують у кабінетах та лабораторіях технікуму, практичні навички  набувають на навчально-виробничій фермі,  базових виробничих господарствах та переробних підприємствах.
Спеціальність 5.09010201 «Виробництво та переробка продукції тваринництва
Кваліфікація - технік — технолог
Призначення фахівця - фахівця підготовлюють для забезпечення організації виробництва і переробки продукції тваринництва.
Призначення фахівця - фахівець підготовлюється для забезпечення організації виробництва і переробки продукції тваринництва.
 
Студенти у технікумі по спеціальності вивчають: методи  розведення та поліпшення племінних і продуктивних якостей тварин, параметри мікроклімату тваринницьких приміщень, цехів по переробці продукції тваринництва, якість кормів,  обсяг і строки заготівлі та їх витрачання, первинну переробку і реалізацію виробленої тваринницької продукції,  як забезпечувати виробництво та переробку екологічно чистої продукції тваринництва, як визначати попит і пропозиції на продукцію тваринництва в умовах ринкових відносин
А також навчаються аналізувати кормову базу, забезпечувати тварин кормами, складати зелений конвеєр,складати раціони, вести контроль за повноцінністю годівлі тварин, організовувати стійлове і пасовищне утримання тварин, організовувати і обладнувати літні табори, складати план парувань та одержання приплоду сільськогосподарських тварин; володіти технікою машинного доїння;оцінювати якість молока і кисломолочних продуктів заповнювати форми виробничого та племінного обліку і звітності; визначати види тварин, напрями продуктивності, породи тварин, категорії вгодованості, визначати якість обробки сировини на окремих етапах виробництва і якість готової продукції згідно з вимогами стандартів і іншої нормативно-технічної документації;проводити оцінку якості тваринницької продукції
 
- згідно з діючими стандартами нараховувати заробітну плату працівникам тваринництва планувати й аналізувати виробництво тваринницької продукції на фермі, здійснювати її реалізацію
По цій спеціальності набувають знань та вмінь 120 студентів, шести груп
Навчальний процес забезпечують завідуючі лабораторіями та кабінетами:
 
Лабораторія – «Розведення сільськогосподарських тварин»
Завідуюча лабораторією – Рудницька Наталія Василівна



     
Робоча професія -оператор штучного  осіменіння с.-г. тварин»
Викладач -  Андріященко Галина Іванівна

 
Лабораторія  «Технологія виробництва продукції вівчарства та інших галузей»   Завідуюча  лабораторією Кулик Катерина Іванівна
 

Лабораторія «Технології виробництва молока і яловичини»
Завідуюча лабораторією -  Рабош Марія Анатоліївна

 
Лабораторія- « Годівлі  сільськогосподарських   тварин»
Завідуюча лабораторією Холодулькіна Тетяна Іванівна









 
 
Лабораторія «Технології  переробки продукції  тваринництва  з основами  ветеринарної санітарії
Викладач - Олійник Володимир Христофорович
 

 
Лабораторія- «Технології  виробництва  продукції  свинарства»
Зав.лабораторією - Пронєва Надія Кирилівна
             Первинні посади, що може обіймати фахівець
 - технолог по вирощуванні культур у поєднанні з    тваринництвом
 -  керуючий фермою
-  технолог приватного сільськогосподарського підприємства
 - технолог з племінної справи
 - технолог з виробництва молока та молочної       продукції
-технолог з переробки м'яса
 -  технолог — лаборант
 - обліковець на сільськогосподарському підприємстві
 
Студенти доглядають за закріпленими територіями, приймають активну участь в різних загальнотехнікумівських  заходах







Спеціальність  5.11010101  "Ветеринарна медицина”
Кваліфікація - фельдшер ветеринарної медицини
Призначення фахівця - фахівця підготовлюють для забезпечення охорони здоров'я та соціальної допомоги, ветеринарної діяльності.
Студенти у технікумі по спеціальності навчаються прогнозувати можливості виникнення хвороб,  проводити зажиттєву та посмертну діагностику,  лабораторні дослідження, нескладні хірургічні операції, лікування хворих тварин,  профілактувати  заразні і незаразні хвороби тварин. Проводити  післязабійну ветеринарно-санітарну експертизу м'ясних туш і внутрішніх органів, ветеринарно-санітарний та екологічний контроль за харчовими продуктами тваринного і рослинного походження, штучне запліднення сільськогосподарських тварин, визначати  вагітність самок;
  Користуватися нормативною документацією та досягненнями науково-технічного прогресу, планувати та впроваджувати сучасні методи і прийоми праці, орієнтуватися у вирішенні питань правового характеру в своїй професійній діяльності, володіти сучасними методами і формами організації праці по проведенню лікувально-профілактичних заходів у виробничих умовах,-вести первинний ветеринарний облік,складати і оформляти акти, протоколи, довідки, супровідні, ветеринарні свідоцтва, доповідні записки, ділові листи, угоди, бізнес-плани, проекти постанов, вести історію хвороби, економічно обгрунтовувати і впроваджувати у виробництво новітні досягнення ветеринарної науки і передового досвіду, високоефективні ветеринарні препарати, сучасне обладнання і матеріали, користуючись нормативними документами надавати платні послуги у ветеринарній медицині у відповідності із тарифами, виконувати правила техніки безпеки при роботі з тваринами, оцінювати ветеринарно-санітарний стан конкретних виробничих об'єктів тваринництва.
 
По цій спеціальності набувають знань та вмінь 135 студентів, шести груп
Навчальний процес забезпечують завідуючі лабораторіями та кабінетами




Лабораторія - «Ветеринарно - санітарно  експертизи»
Завідуючий лабораторією - Паладенко Сергій Євстафійович


Лабораторія – «Епізоотології з мікробіологією»
Зав. лабораторієюНемазенко Наталія Олександрівна




Лабораторія – «Хірургії ветеринарної медицини»
Завідуюча. лабораторією Горобець Світлана Павлівна



Лабораторія – «Патологічної фізіології та пат. анатомії»
Завідщуючий лабораторією- Олійник Володимир Христофорович



Лабораторія – «Внутрішніх незаразних хвороб»
Завідуюча  лабораторією- Солоненко Марія Яківна


Лабораторія – «Акушерства, гінекології та штучного осіменіння   сільськогосподарських тварин»
Завідуючий лабораторією – Книш Микола Олександрович




Лабораторія – «Фармакології»
Завідуюча. лабораторією Реконвальд Олена Вікторівна


Кабінет «Тваринництва, зоогігієни та ветеринарної санітарії»
Заввідуюча кабінетом - Андріященко Галина Іванівна


Лабораторія – «Паразитології та інвазійних хвороб сільськогосподарських тварин»
Завідуюча лабораторією – Стоянова Людмила Всеволодівна
 
Первинні посади, що може обіймати фахівець:
 
- фельдшер ветеринарної  медицини управлінь, підприємств, установ і закладів державної ветеринарної медицини;
- фельдшер ветеринарної  медицини господарств різних форм власності;
- завідувач аптеки ветеринарної медицини;
- завідувач пунктом ветеринарної медицини;
- фельдшер ветеринарної  медицини державного ветеринарного контролю на державному кордоні та транспорті;
- лаборант  державної лабораторії  ветеринарної медицини, лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи на ринках, підприємствах по переробці харчових продуктів і сировини тваринницького  походження, підприємств біологічної промисловості,навчальних закладів
науково-дослідницьких установ;
- інспектор підрозділу ветеринарної міліції із забезпечення карантинних ветеринарних заходів;
-оператор із штучного осіменіння тварин і птиці
-працівник підприємства по виробництву і реалізації засобів захисту тварин та засобів ветеринарної медицини;

Студенти ведуть здоровий спосіб життя, та приймають активну участь у художній самодіяльності
    
   



Усі  дороги ведуть до навчального закладу








Категорія: Відділення | Додав: shady (27.03.2012)
Переглядів: 1432 | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: